zaterdag 8 november 2014

Eerste kwart smaakt naar meer

Door Jochem Rijlaarsdam

Nog zonder de aan zijn hand geblesseerde Gregor Aaij stonden de heren van The Challengers afgelopen zaterdag aan de tip-off tegen BC Schrobbelaar. Het team uit Amsterdam kent een prima seizoenstart met vier keer winst uit zes wedstrijden. Een tegenstander ook waar de Hoofddorpers zich, met vorig seizoen in gedachten, prima aan kunnen meten. Er moest dan ook maar weer eens gewonnen worden.
The Challengers begonnen fel en sloegen de maat met een paar uitstekend gespeelde aanvallen waarin via snelle balrotatie telkens de vrij man werd gevonden. Thomas van Dijk en nog meer de kalm en solide schietende (topscorer) Bram Moinat waren keer op keer trefzeker. Maar waar de score in het eerste kwart opliep tot bijna 30 punten, was van uitlopen geen sprake. BC Schrobbelaar hield zich staande met evenzoveel trefzekerheid en leek maar weinig onder de indruk van het Hoofddorpse spel. In de speelkwarten die volgden kwamen The Challengers minder en minder in het verhaal voor.
Ook het debuut van Jerome Hous kon daar geen verandering in brengen, ondanks een aantal snelle scores. Er werd slordig met de bal omgesprongen en verdedigend lieten de heren zich steeds makkelijker op zij zetten. Zonde want dat overschaduwde een aantal aardige aanvallen met goed centerwerk van Jan-Chris Avis en driepunters van Jurjen Thie.
Duidelijk deze middag was dat de opponent gedisciplineerder speelde in zowel aanval als verdediging en de Hoofddorpers daar slechts één ijzersterk kwart tegenover hebben gezet. Laat dat hoop bieden voor de volgende wedstrijd, het bekerduel tegen promotiedivisionist Rotterdam. Eindstand 95-78.